Bemutatkozunk

Programfelelőseink és terápiás kutyáik

Skippy és a tanuló Luna felvezetőjükkel Lillával

Törő Lillának hívnak és egész életem törekedtem arra, hogy természetközeli környezetben éljek, háziállatok vegyenek körül. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy lehetőségem nyílt a világ különböző pontjain élni, dolgozni, kipróbálni magam cégvezetői pozíciókba a legkülönbözőbb helyzetekben, és az európai emberek által megszokott civilizációból és saját komfortzónámból kilépve, más szemszögből szemlélni a világot és a velem szembe jövő megoldásra váró problémákat. 

Három éve élek Magyarországon, azóta tanulom folyamatosan a terápiás kutyákkal való együttélést, munkát... és tapasztalom, hogy mennyire sokat tudnak nyújtani a feltétel nélküli őszinteségükkel, mennyire más látásmódra ösztönöznek a hétköznapokban, és az üzleti életben egyaránt. 

Bízom benne, hogy programjaink segítségével sikerül megnyitni az utat, hogy más perspektívában, nyitottabban, a társadalmi konvenciókat újraértelmezve, más nézőpontból is, vidámabban lássa mindenki, így Te is a tágabb és szűkebb világot, ami körülvesz minket.

Happy és kis tanulónk Mona felvezetőjükkel Dettivel

Berceli Bernadettnek hívnak és közel 20 éve dolgozom az üzleti szférában, projekteket vezetek trénerként és szakértőként. Hatékony kommunikáció és irányítási készségek nélkül használhatatlan lennék. Néha zseniális vagyok, néha kifogásolható...és akkor közel 10 éve Ausztráliában megláttam egy munkakutyát. Láttam a gazdája tartását, profizmusát. Hallottam gazdája hangszínét és eredményességét a kutyával. Kapcsolatuk irigylésre méltóan harmonikus volt. 

Hosszú utat jártam végig és mára elmondhatom profi kutyakiképző, hivatásos tenyésztő és csoki labrador rajongó lettem. Happy növelte önbizalmamat, állandó türelemre hív és olyan készségeket fejlesztett bennem, amiket az üzleti életben is kamatoztatok. Szemében ott van minden rezdülésem...

Tehát hétköznap tűsarok és komoly kihívások, szabadidőmben túracípő és kutyásprogramok.

Gyere el a programokra HappyLabi és terápiás segítő kutya barátai várnak téged is, hogy megsimogathassák lelkedet!


A programokon résztvevő további terápiás kutyáink és gazdi felvezetőik

Kabala és Peru felvezetőjükkel Ginával

Budai Georginának hívnak, kutyakiképző és terápiás kutya felvezető vagyok. Bár főállásom sokáig a közművelődésben volt, mindig tudtam, hogy a kutyázás számomra nemcsak egy hobby. Gyerekkorom óta nagyon érdekel a kutyák viselkedése, gondolkodásmódja és mélyen megérintett a segítőkutyák világa és elbűvöl az a varázslat, ami kutya és ember közt kialakul, ha az ember is nyitott rá. 

Ma már nemcsak másoknak segítek abban, hogy saját ebükből könnyen kezelhető, simulékony társ vagy valódi munkatárs, vizsgázott terápiás kutya válhasson, hanem én is folyamatosan tanulok tőlük, róluk, általuk.Saját kutyáimmal rendszeres terápiás munkát végzünk, de ők nemcsak ép vagy sérült gyerekeknek, idős embereken segítenek. Ők munkatársaim állatvédő tevékenységemben is, rengeteg fiatalhoz kísértek már el egy-egy felelős állattartást propagáló eseményre, illetve támogatják az éppen aktuális, ideiglenesen családunkba fogadott menhelyi kutyák beilleszkedését, szocializációját, amíg rájuk nem talál végleges családjuk.

Eddig megszerzett tudásommal és tapasztalataimmal most a felnőtteknek összeállított élményprogramjainkon fogok részt venni, mert hiszem, hogy amit a kutyák tanítanak, érdemes egymásnak is átadnunk!

Aline, Daisy és felvezetőjük Andi

Hesz Andinak hívnak, terápiás kutyusok gazdája és hivatalos terápiás kutya felvezető vagyok. Európa szívében, egy csodás kisvárosban, Pakson élünk, ahol a város természeti adottságait kihasználva, hatalmas ürgemező és a Duna part is rendelkezésünkre áll  a túrázásokhoz négylábú barátaink társaságában. 

Sokszínű életet élek, szívesen tanulok és mindig is nyitott voltam az új dolgokra. Jelenleg ügyintézőként dolgozom a paksi atomerőműben, éltem Szegeden, ahol andragógus diplomát szereztem és amióta az eszemet tudom, mindenem a kutyák és a velük való együttélés megtanulása volt. 

A kutyák iránti szeretetem sosem csillapodott, így még szegedi éveim alatt bővültünk egy tacsival. Őt hamar követte Daisy, a basset hound,, majd rá 2 évre Aline, a golden retriever.

Sokat hallottam a segítő kutyák világáról, és a terápiás munka kiemelkedően érdekelt. Daisyvel (akkor még) a hónom alatt felkerestem a csigabiga alapítványt, hogy tájékozódjak a munkájukról és nemsokára azon kaptam magam, hogy mennyi minden állt máris mögöttünk. Gyakorlások, vizsgák, és az elkezdődött önálló munkák. Munkám mellett ez lett a hobbim, a szenvedélyem, és igyekszem folyamatosan képezni magam, és a kutyáimat is.

Megtisztelő számomra, hogy aktív tagja lehetek ennek a csapatnak, mely megnyitja Magyarországon a terápiás kutyákkal végzett élménykutyázást felnőttek számára! Célom, hogy megmutathassam nektek is a kutyáimmal való kapcsolatom, a közöttünk lévő bizalmat  és ezzel példát mutatva segíthessünk mindenkit!  

Felhő és Perec felvezetőjükkel Anitával

Töttősiné Törő Anitának hívnak, gyógypedagógus, mozgásterapeuta vagyok 28 év színes tapasztalattal a hátam mögött. A Csiga-Biga Mozgás-és képességfejlesztő Alapítványt 2004-ben hoztam létre, azzal a céllal, hogy hozzájáruljunk a gyermekek sokoldalú, harmonikus fejlődéséhez és mindannyiunk egészséges életmód iránti igényének kialakításához.

Fontosnak tartom az élethosszig tartó tanulást, új módszerek, terápiák megismerését és azok alkalmazását mindennapi munkám során. Így jutottam el tíz éve a kutyák világába, mely tapasztalataim alapján egy semmi mással nem pótolható élményt jelent mindenki számára. Idővel habilitációs kutyakiképző lettem és két csodálatos golden retriever gazdája és felvezetője. Felhővel és Pereccel dolgozom nap, mint nap átérezve az emberek, gyermekek boldogságát amikor a kutyával fejlődhetnek.

Számos kutyával támogatott innovatív program kidolgozását végezzük, mely lehetőséget nyújt a kutyákkal való élmények minél sokszínűbb alkalmazásához.

Szerencsésnek tartom magam, hogy most megnyithatjuk terápiás kutyás programjainkat minden élménykutyázás iránt érdeklődő felnőtt előtt. Gyertek éljétek át ezt az élményt!

Maszat felvezetőjével Katával

Győrfy Katalinnak hívnak. Egész életemben kutyák vettek körül. A velük való kapcsolat különösen fontos számomra és úgy gondolom meghatározó szerepet játszott személyiségem fejlődésében. Kisgyerekkoromtól fogva foglalkoztatott az állatok viselkedése, az ember-állat közötti kapcsolat. Jane Goodall, Konrad Lorenz és Csányi Vilmos könyveit olvasva sokáig etológus szerettem volna lenni. Később más irányt vett az életem és angol nyelv és irodalom szakos bölcsészként és humán menedzserként végeztem az egyetemen.

Az elmúlt 20 évben sok helyen megfordultam a világban és többféle munkakörben kipróbálhattam magam. Négy évvel ezelőtt lehetőségem nyílt arra, hogy részben visszakanyarodva az eredeti terveimhez, kutyakiképzéssel és kutyás terápiával foglalkozzak. Az elmúlt négy év alatt kutyakiképző és habilitációs kutyakiképző végzettséget szereztem. Folyamatosan képzem magam, újabb és újabb módszereket igyekszem megismerni.

Nagycsaládban élek. Jelenleg 3 gyermekünkkel és 2 fekete labradorral osztjuk meg az otthonunkat. Szaffi családi kutya, Maszat tanuló terápiás kutya. Kutyáink családtagként élnek velünk. Hiszek benne, hogy a kutyákkal való együttélés teljesebbé, szebbé teszi az életet. 

Bízom benne, hogy programjainkkal segíthetek feloldani a kutyák és az emberek közötti kommunikációs korlátokat és így elősegíthetem a mindkét fél számára boldogabb és egészségesebb kapcsolat kialakulását.