Élménykutyázás ajándékba avagy a terápiás kutya hatása lelkünkre, testünkre

2019.12.05

Az elmúlt időszakban órási érdeklődés övezi terápiás kutyáinkat. Számos megkeresés érkezik szülőktől, nagymamáktól, baráti társaságoktól, hogy mikor, milyen formában találkozhatnak kutyáinkkal? 

Számotokra dolgoztuk ki az élménykutyázás programot, ahová mindenkit szeretettel várunk...vau! 


A Bónusz Brigádon is  vásárolhattok ajándékutalványt! 
https://www.bonuszbrigad.hu/terapias-kutyas-program-b134573

Mi az vajon ami így megmozdította az embereket? Szeretet! Ez az első szó ami eszünkbe jut. Átölelni egy kutyát, már régen bizonyított, hogy szívet, lelket melengető érzés.

Állatok simogatásának hatására csökken az emberek szívfrekvenciája és a vérnyomása, ami hosszútávon igen kedvező hatású. ...Vigasztalást nyújt bánatban, szomorúságban annak, aki embertársainak nehezen vagy egyáltalán nem tud megnyílni. Az állatok jelenléte a spontán érzelemkifejezést növeli, ami egyben a teljesítőképességet is növelheti.  (Babos Edit 2013.)

A terápiás kutyák képzése több évig is eltarthat. Azon dolgozunk, hogy idegrendszerük stabil maradjon minden pillanatban, hogy nyitottan forduljanak embertársaink felé, hogy megbízható támaszt nyújtsanak. 

A kutya a családtag új formája lett. Ahogy nő a kutyusok száma társadalmunkban, úgy kell mindenkinek tanulni magáról, a kommunikációról, az ösztönökről, hogy a kutya kutya maradhasson, de szimbiózisban a gazdájával és annak környezetével.

Hitünk és tapasztalatunk szerint a terápiás segítő kutyák megtudtak kutyának maradni. Szófogadóak, stabilak, szeretetbombák és a foglalkozásokon az emberek ezt megérzik. Ki vagyunk éhezve a stabil szeretetre és Mi a kutyáink felvezetői országszerte azon dolgozunk, hogy mindig öröm legyen azoknak az arcán, akik találkoznak kutyáinkkal.

Az elmenykutyazas.hu azt nyújta, amit ígér. Kicsit lelassulunk az időben és együtt vagyunk ezekkel a különleges kutyákkal. 

Töltődik testünk, lelkünk és azon a napon biztos, hogy mindenki mosolyog!